Szakmai Életrajz

TOSICS IVÁN

PhD, ügyvezető igazgató

Városkutatás Kft (Metropolitan Research Institute)

Budapest

Tosics Iván „városi felfedező”, arra törekszik, hogy érdekes városi példákat és jó gyakorlatokat találjon a városfejlesztés innovációjára, megőrizve a társadalmi, környezeti és gazdasági érdekek közötti egyensúlyt, a közérdek elsődlegességének biztosításával.

A Városkutatás Kft egyik alapítója és igazgatója. Szociológus (PhD), nagy tapasztalatokkal rendelkezik városszociológiában, stratégiai tervezésben, lakáspolitikában és az EU regionális politikájában. 2011 óta a párizsi székhelyű URBACT EU-s városi tudás-csere program egyik programszakértője. A Pécsi Tudományegyetem Interdiszciplináris Doktori Iskolájában tanít. Az Európai Lakáskutatási Hálózat (European Network for Housing Research) alelnöke, az Európai Városkutatási Szövetség (European Urban Research Association) végrehajtó bizottságának tagja. A „Urban Research and Practice” folyóirat egyik szerkesztője. Alapítója és titkára a 2004 óta működő Budapest Körnek.

Széles körben publikál az integrált városfejlesztésről, városmegújításról, nagyvárosi területekről. Rendszeresen dolgozik az Európai Bizottság Regionális Főigazgatósága (DG Regio) számára. Sok éven át képviselte Budapestet az EUROCITIES városszövetségben. A 2000-es években a Budapest Városfejlesztési Koncepcióját kidolgozó konzorcium vezetője volt.